Idrætskonferencen

TILMELD DIG DANMARKS STØRSTE OG VIGTIGSTE IDRÆTSKONFERENCE


Torsdag den 29. august og fredag 30. august arrangerer IDRÆTSMØDET den hidtil mest ambitiøse idrætskonference i Danmark. Konferencen finder sted i indbydende rammer i Aalborg Kongres & Kultur Center. Konferencen afvikles på hele 14 forskellige baner og kommer hele vejen rundt om potentialer og udfordringer i hele den brede idrætssektor.

Idrætskonferencen er årets vigtigste mødested for alle aktører i den brede danske idrætssektor. På Idrætskonferencens 14 baner spiller vi op til intense dueller, hårde, men fair tacklinger og en masse vidensdeling og inspiration både inden for og på tværs af idrættens forskellige delsektorer.

 

 

FÅ OVERBLIKKET OVER BANERNE

 


CENTRE COURT
DET STORE OVERBLIK
På Centre Court åbner toppolitikere og topledere fra idrættens verden konferencen. På Centre Court får du et indblik i og centrale oplæg om mange af de væsentligste temaer og debatter i idrætten.

 

 

BANE 1
BEVÆG DIG FOR LIVET
DIF og DGI's fælles vision 'Bevæg dig for Livet' har som formål at aktivere endnu flere danskere i foreningslivet og i idrætten generelt. På Bane 1 deler Bevæg dig for Livet de foreløbige erfaringer og kigger frem mod de næste mål for DIF og DGI’s fælles vision.

 

BANE 2
TRÆNERSKAB OG LEDERSKAB
Trænerne har nøglen til at bringe den nyeste viden helt ud på baner og halgulve og skabe kvalitet i idrætsoplevelserne for såvel bredde som elite samles - diskutere og få indspil. Hvordan omsætter vi den nyeste viden til praksis? På Bane 2 vil der være viden og inspiration til såvel garvede elitetrænerne som urutinerede forældretrænerne og til de ansvarlige for de væsentligste idrætsmiljøer i Danmark.

 

 

BANE 3
IDRÆT FOR UDSATTE
'Idræt for alle' er et af tidens allervarmeste temaer i idrætten. Bane 3 giver plads til viden og debatter om idræt for udsatte, idræt som integration og idræt for de borgere, som ikke af sig selv trækker i idrætstøjet. På baggrund af helt ny viden fra bl.a. Idrættens Analyseinstitut diskuterer vi, hvordan vi når nogle af de grupper, som har allervanskeligst ved at finde fodfæste i idrætten.

OBS! Denne bane foregår kun om fredagen

 

BANE 4
PARASPORTEN PÅ BANEN
Få er indblik i parasportens mangfoldige verden på Bane 4. Blandt andet vil Parasport Danmark komme med oplæg om parasporten i fremtiden.

OBS! Denne bane foregår kun om torsdagen

 

 

BANE 5
IDRÆTTENS FACILITETER
Lokale- & Anlægsfonden arrangerer i samarbejde med Aalborg Kommune Tour de Aalborg. Tag med på rundturen til flere særdeles interessante og nyskabende idrætsanlæg i kommunen, såsom Vestre Fjordpark, Streetmekka, Nordkraft m.fl.

IFFD lægger op til debat om planlægning, ledelse og drift af idrættens rum og rammer.

 


BANE 6
TALENT OG PERFORMANCE
På Bane 6 kan elitetrænere, talenttrænere, eliteidrætsledere, forskere, sportschefer og idrætspolitikere med interesse i eliteidræt og talentudvikling hente inspiration og debattere udviklingen af eliteidrætten i Danmark. Team Danmark er blandt bidragyderne på denne bane.

 

 

BANE 7
IDRÆT, MOTION OG LÆRING
Alle børn og unge møder idræt og bevægelse i daginstitutioner, skoler og på ungdomsuddannelsernes. Hvordan går det egentlig med idræt og bevægelse i folkeskolen fem år efter skolereformen, som satte idræt på skemaet som eksamensfag og gjorde 45 minutters daglig motion og bevægelse i skoletiden til et lovkrav? Mød bl.a. Dansk Skoleidræt og vær med i den vigtige debat om idræt, motion og læring.

 BANE 8
IDRÆT OG SUNDHED
Denne Bane præsenterer tankevækkende nye forskningsresultater af stor betydning for og til inspiration for alle, der arbejder i sundhedsektoren med forebyggelse og rehabilitering. DIF og DGI vil bl.a. præsentere best practice fra forskellige sundhedsrettede projekter.
 

 BANE 9
IDRÆTSTEKNOLOGI
Banebrydende nyt sportsudstyr og små tekniske detaljer kan udgøre forskellen på guld og femtepladsen ved OL, men ny teknologi kan også komme motionisterne til gode. Det vil bl.a. Aalborg Universitet fortælle mere om - når de åbner for Bane 9 og fortæller om udviklingen af idrætsredskaber og anvendt teknologi i træningen for at optimere præstationen og idrætsoplevelsen.

OBS! Denne bane foregår kun torsdag

 

BANE 10
E-SPORT
Idrættens varmeste tema p.t.? På Bane 10 er vi ikke ude på fodboldbanernes græs eller gadeidrættens asfaltbaner. I stedet er vi med ved skærmene, hvor der dystes i E-sport. Kom og hør mere om E-sport og den store udvikling og vækst, der er sket på så kort tid.

OBS! Denne bane foregår kun fredag

 

 

BANE 11
IDRÆTTENS INNOVATØRER
idrætssektoren er i hastig forandring. Nye aktører, nye aktiviteter, nye uddannelser, ny teknologi og nye måder at organisere idrætten på udvikler og udfordrer idrætten i stadigt hastigere tempo. Mød Idrættens Innovatører på Bane 11 og vær på forkant med fremtidens udvikling i idrætssektoren.

 


BANE 12
SUPERFORENINGEN
Man kan lære en masse af foreninger, som på mange måder er innovative, tager stort samfundsansvar eller bare gør ting, andre foreninger endnu ikke har tænkt på. Kom og hør gode erfaringer fra nogle af foreningslivets ’superforeninger’.

OBS! Denne bane foregår kun torsdag

 

 

BANE 13
IDRÆTSFORSKNING
Hvad forskes der i af vigtige temaer netop nu i idrættens verden? Hvordan bringes idrætsforskning mere i spil såvel i foreninger som i kommuner og faciliteter?

OBS! Denne bane foregår kun fredag

 

BANE 14
UNGDOMSUDDANNELSERNE
Det er ikke kun folkeskolen, der arbejder med 45 minutters daglig bevægelse i skoletiden. På Bane 14 kan du høre fra blandt andre DGI, hvordan de arbejder med at inspirere ungdomsuddannelserne. Dertil vil både et gymnasium og en handelsskole fortælle om deres virkelighed og erfaringer.

OBS! Denne bane foregår kun torsdag

 

 

 

OM KONFERENCEN

På banerne vil der være noget for alle - og mulighed for at gå i dybden mingle og netværke på tværs af ansatte i skoleforvaltninger, fritidsforvaltninger, sundhedsforvaltninger, idrætsskoler, idrætshøjskoler, lokalpolitikere, landspolitikere, sportschefer, elitetrænere, talentudviklere, forskere og studerende fra idrætsuddannelser, kommercielle udbydere og elitesportsfolk og andre interessenter, som blot vil suge viden til sig inden for idrætsfeltet.

De forskellige konferencespor bygger på aktuel forskning og viden og nogle af sektorens dygtigste og mest fremsynede aktører. Hør mere om DIF & DGI's 'Bevæg dig for livet' vision og kom tæt på ny viden fra Idrættens Analyseinstitut om 'Idræt for udsatte'. Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidrætsforbund m.fl. vil ligeledes være markant til stede og bidrage med erfaringer og perspektiver på motion og bevægelse i skolen og på arbejdspladsen. 

På konferencen vil der være bidrag fra bl.a. Aalborg Universitet og alle de centrale aktører i idrætslivet i Danmark, såsom:

  • Danmarks Idrætsforbund
  • DGI
  • Team Danmark
  • Dansk Skoleidræt
  • Dansk Firmaidrætsforbund
  • Idrættens Analyseinstitut
  • Lokale og Anlægsfonden
  • Center for Ungdomsstudier
  • IFFD - Idræts- og Fritids Faciliteter i Danmark
  • .. og mange andre aktører

FØLG os og bliv opdateret

 OP
¨